ЯК ПРОЙДЕ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ у 2023 році

20 січня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет оприлюднив деталі проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році. 

Цьогоріч НМТ складатиметься з 2 обов’язкових дисциплін (українська мова та математика) та 1 на вибір (історія України, іноземна мова, хімія, фізика або біологія).

Результати тестів будуть відомі в день здачі.

✅ Будь-який додатковий предмет дозволить вступити на будь-яку спеціальність. Але на різні спеціальності до результатів тесту застосовуватимуть різні коефіцієнти — і перевагу матиме той предмет, який є доцільним до цієї спеціальності. Наприклад, на медичний напрямок — це біологія, на іноземну філологію — іноземна мова. Тому зважено обирайте додаткову дисципліну.

Терміни реєстрації на НМТ:

квітень — реєстрація учасників тестування;
травень — підтвердження участі та вибір місця тестування.
Тестування учасників відбудеться в один день, але у 2 сесії:

перша, основна сесія, у червні 2023 року;

друга, додаткова сесія, у червні-липні 2023 року, — на цій сесії зможуть здати НМТ ті учасники, які з поважних причин не змогли доєднатись до основної.

Учасники матимуть 180 хвилин, щоб відповісти на всі питання з трьох предметів. Час між предметними блоками можна буде розподілити на власний розсуд.

 

Бажаємо всім вступникам гарно підготуватись до НМТ!

Факультет технологій та дизайну Українського державного університету імені Михайла Драгоманова запрошує на навчання на бюджетну або контрактну форму навчання за освітнім рівнем бакалавр / магіст на програми: Переглянути напрямки підготовки

Джерело