ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

В Києві відзначають день народження Лесі Українки 25 лютого 2023 року виповнюється 152 роки з дня народження видатної української письменниці, перекладачки та культурної діячки.

 

lesya ukr2

 

Впродовж дня у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки пропонують огляд виставки творчих робіт, створених за мотивами творчості Лесі Українки, що експонується у залі медіаресурсів, та оновленої книжкової виставки творів Лесі Українки і літератури про життя та діяльність видатної письменииці (у читальній залі).

Адреса: вул. Тургенєвська, 83-85

О 14.00 у Музей видатних діячів української культури відбудуться літературно-музичні гостини до Дня народження Лесі Українки. На вас чекає поезія та музика, об’єднана темою боротьби.

«Зброє моя, послужи воякам!», — писала іменинниця, називаючи своєю наймогутнішою зброєю слово.

Відвідувачі почують слова поетів і музикантів, які стали їхньою рефлексією на ті події, свідками та учасниками яких ми є. Беруть участь поети Володимир Осипенко, Дмитро Княжич, Каріна Тумаєва, Оксана Яблонська-Севама, Тетяна Шептицька. А також авторки-виконавиці пісень — Валя Заха-Бура, Вікторія Падалко, Леся Рой, Ольга Акулова.

Адреса музею: вул. Саксаганського, 97

Вхід вільний

У Театрі ім. Лесі Українки покажуть виставу «Три кохання» за творами Лесі Українки. Вона була створена молодими акторами театру до подвійної дати — 150 років з дня народження Лесі Українки та 80 років з дня присвоєння театру імені української поетеси. Постановка розповідає про ліричні взаємини Лесі Українки з чоловіками, а саме з Максимом Славінським, Нестором Гамбарашвілі, Сергієм Мержинським, Климентом Квіткою.

У виставі звучатимуть вірші та листи славетної поетеси у виконанні молодих акторів Театру ім. Лесі Українки.

Режисер — Олег Нікітін.

Коли: 25 лютого о 12.00

Де: Національний академічний театр ім. Лесі Українки,

вул. Богдана Хмельницького 5 Вартість квитків: 150 грн.

Театр на Печерську представляє виставу«Твій хтось». На матеріалах листів, щоденників і драматичних творів Лесі Українки відкривають її справжню — ексцентричну, сильну, вольову, щасливу у багатьох речах жінку, яка кохала та була коханою. Звісно, вона боролася із тяжкою хворобою. Але ця боротьба була ще однією сходинкою для того, щоб прориватися до вищих сенсів, і відкривати європейську Україну.

Коли: 26 лютого о 17.00 Де:

Київський академічний театр на Печерську,

вул.Неміровіча-Данченка, 5

Вартість квитків: 250 грн.