МІЖНАРОДНИЙ ЖІНОЧИЙ ДЕНЬ У 2023 МАЄ ТЕМУ «DIGITALL: ІННОВАЦІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ»

А ВИ ЗНАЄТЕ❓

Міжнародний жіночий день у 2023 має тему «DigitALL: Інновації та технології для гендерної рівності» і відповідає пріоритетам майбутньої 67-ї сесії Комісії зі статусу жінок (CSW-67) ІННОВАЦІЇ І ТЕХНОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ТА ОСВІТА В ЕПОХУ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ ТА РОЗШИРЕННЯ ПРАВ І МОЖЛИВОСТЕЙ УСІХ ЖІНОК І ДІВЧА.

dek8ber

Якщо не знали, то тепер знаєте І погодьтется, що наш Факультет технологій та дизайну УДУ імені Михайла Драгоманова не може залишатися осторонь вирішення таких важливих проблем у світі, адже спільні ключові поняття - зобов'язують 🎯

 

Не дивлячись на те, що цей день започатковано заради розширення жіночих прав, у різних країнах є власні традиції святкування.

    🇺🇲 Березень місяць в цій країні присвячується жінкам, відзначають тиждень жіночої краси, проводять лекції на тему гендерної рівності, вшановують видатних жінок-співвітчизниць.

    🇮🇹 У Міжнародний жіночий день в Італії вітають яскравими мімозами, дарують солодощі у формі квітів.

    🇨🇳 8 березня діє скорочений день, матерям та дружинам дарують різноманітні подарунки.

   🇮🇱 Міжнародний день межує із юдейським святом Пурім, котре традиційно відзначають із гучними веселощами та гуляннями.

   🇵🇳У Сполученому Королівстві влаштовують семінари та дискусії, концерти, благодійні заходи.

  🇪🇸 У цій країні влаштовують протести та демонстрації, висловлюючи власне незадоволення гендерною дискримінацією, соціальною нерівністю та сімейним насильством.

   І це лише декілька прикладів з міжнародного життя👌

  До традицій можна по-різному ставитися, святкувати чи ні - Ваш вибір, а от відмічати кожен день позитивними діями з інноваціями та технологіями, які наближають нас до успіхів, результатів, звершень, перемог: від особистих до міжнародних - варто.

Чого нам всім і бажаю🎯

Тетяна Чернова

#технологічнаосвіта #ФТД_УДУДагоманова